Enpä keksinyt mitään nasevaa otsikkoa. On niin kummallinen ajatus, että yli vuoden projektissa ollaan pian finaalissa.

Sähkäri on ahkeroinut ja saanut pistorasiat, valaisimet, palovaroittimet, valokatkaisimet  asennettua. Vähän vielä tuskailemme varaston sähköistyksen kanssa. Siitähän on aikaa sitten tehty sähkösuunnitelmat ja tarjouskin pyydetty ja saatu, mutta tunnetusta syystä se on lykkääntynyt  toistuvasti ja pitäisit taas ottaa käsittelyyn. Laminaatin asennus tehdään alakertaan nyt loppuviikosta ja ensi viikon alussa, jotta portaat saadaan kasaan ensi viikolla.

Kalusteasentaja oli käynyt laittamassa paikalleen alakerran kylppärin allaskaapin ja lavuaarin sekä samalla tyrkännyt pikkumakkariin 60cm kaapin paikoilleen ja väärin päin. Käski ilmoitella jos tosissaan haluamme sen 50 senttisen kaapin ja vieläpä "hullusti päin" (asentajan mielestä oli kovin epäortodoksista, että kaapin ovi ja ranskalaisen parvekkeen ovi aukeaisivat limittäin). Minähän heti älähdin, että kaapin on pakko aueta kohti parvekkeen ovea. Se on ainoa vaihtoehto, jos huoneeseen aikoo joskus laittaa sängyn. Noh, asentaja oli supertehokas ja kävi samana päivänä korjaamassa asian. Kaipa asentajalla oli peräkontissa odottamassa oikea kaappi, eikä vain ollut eka kerralla jaksanut kantaa sitä ylös.

DT:ltä tuli viimeinen lasku, jonka eräpäivä oli laitettu jo ensi viikolla vaikka lasku oli määrä maksaa kun "kaikki sovitut työt on tehty, kuitenkin ennen muuttoa". Kyselimme tuosta eräpäivästä ja saimme uudeksi eräpäiväåksi 16.2. Voisiko tuosta päätellä, että talo on silloin valmis??!!

 

Liesi ja välitilan laatta.

 

Alakerran kylppäriä (ja kameran salamavalo).

 

Suihkukaappi on kasassa, muttei vielä muuten asennettu.

 

Tässä kohtaa on pieni suunnitteluvirhe: vessanpytty pitäisi olla 30cm vasemmalla. Tämä johtuu siitä, että LVI-kuvissa ja pohjakuvissa allaskaappi on piirretty todellista leveämmäksi.

 

Tässä vielä väärä kaappi ja väärin päin. Kuvasta sitä ei näe, mutta kaappi tulee muutaman sentin ulos seinästä.

 

Olkkarista..

 

Sauna ei ole meille mikään hengellinen kokemus, joten meille passasi mainiosti peruskiuas.