Eilen aanulla toimitettiin työmaalle sekä paketti kattopaneeleja että läjä siporex-levyjä. Molemmat olivat täydennykseksi rikkinäiseten joukkoon. Alkuperäisessä takkaelementtitoimituksessa tulleet takan palomuuria varten toimitetut levyt olivat kaikki enemmän tai vähemmän rikki ja niistä raklamoitiinkin (kuvan kera) aikanaan välittömästi. Jostain syystä tuosta meidän reklamaatiosta ei kauheasti piitattu. Takka-asentaja nimittäin soitti eilen illalla, että oli aikaisemmin käynyt työmaalla toteamassa, että hajonneista levyistä ei ole mihinkään ja oli joutunut tilaamaan uusia ja kyseli joko täydennys oli saapunut. Vastaus oli siis myöntävä.

Timpurit palasivat tänään korjailemaan...hmm.. jotain. Älä kysy mitä. Joitain sisäseinälevyjä oli irroteltu ja lattiakaivon  kohdalta oli lattiaa avattu. Kaipa tietävät mitä tekevät.

 

Suurempi ilon aihe oli viimein tänään olohuoneeseen ilmestynyt takan kaltainen möykky.

Kohta on takassa valkea ja taloon saadaan lämpöä! Lämmittimen laitoimme jokin tovi sitten pois päältä lähinnä testaus mielessä, josko tulisi selko lattialämmityksen statuksesta. Noh.. talossa on nyt ollut sellainen tasainen 15 astetta. Lämpötila ei siis ainakaan ole laskenut. Joku oli myös käynyt nykäisemässä lämmittimen irti pistorasiasta. Voisiko tästä päätellä, että lattialämmitys on päällä?

Takan piippu jatkuu läpi yläkerran makkarin, melkein jo katon saavuttaen.

 

Piippua varten oli makkarin kattoon jo tehty reikä. Sitä tehdessä oli nirhaistu katossa kulkevaa sähköjohtoa. Olisikohan takka ja piippu kannattanut muurata ylös asti ennen kattopaneelien asennusta piipun kohdalle?