Oikovedoksia ei yhäkään kuulu. Pitänee vielä maanantaina tarkistaa postilaatikko ja jos se huutaa tyhjyyttään, täytyy sitten siirtää tapaamista vastaavan mestarin kanssa. Taloedustajammekin jo kyseli oikovedoksista ja sanoi niiden tulevan minä päivänä tahansa. Tapasimme hänet käydessämme tyttöjen kanssa taloesittelyssä tiiraamassa uteliaana lähistölle noussutta Designtaloa. Samalla kiskoin kiinteistönvälittäjää hihasta ja pyysin kotikäynnille tekemään arviota nykyisestä asunnostamme. Tulimme nimittäin siihen tulokseen, että järkevintä - vaikkakin aika työlästä ja ikävää - on myydä vanha pois ennen uuden rakentamista ja asua hetki vuokralla. Saas nähdä, millaista murhetta se tulee aiheuttamaan.

Toinen asia, minkä toivoo sujuvan ongelmitta on päiväkodin vaihto ja nuoremman kohdalla päiväkodin aloitus. Tein kyselykierrosta alueen päivähoitopaikkatilanteesta ja se on odotetusti aika huono. Hirvikallio on uusi asuinalue, johon nousee kaikkinensa toista sataa taloa, joissa kuvittelisi lähes jokaisessa olevan keskimäärin kaksi ellei enemmän lasta. Tämä siis tarkoittaa, että yht'äkkiä 300 lasta (todennäköisesti enemmän) tarvitsee koulu- tai hoitopaikan. Jos nyt oletetaan, että alle kouluikäisiä olisi vaikkapa puolet (todennäköisesti enemmän), niin 150 lasta on tyrkyllä lähimpään n. 80 paikkaiseen päiväkotiin. No mut kai ne muksut nyt vois nukkua päikkärinsä vaikka siivouskomerossa, eiks vaan?

Edellisen kommentin jälkeen pyydän anteeksi, että tein aikamoisia oletuksia niin lasten määrässä kuin olosuhteissakin. Ensinnäkin kaikki talot eivät valmistu samaan aikaa, eivät edes samana vuonna ja toiseksi osa lapsista hoidetaan muuten kuin kunnallisessa päivähoidossa. Ja kuka on sanonut, että on pakko olla lapsia perheessä ylipäätään. Mutta tässä vinkki niille lapsirakkaille, jotka rakentavat ison talon: perhepäivähoitajalla riittäisi töitä vuoren varmasti.

...

Piti vielä tulla lisäämään asia, mikä ei rakentamiseen oikeastaan liity tuon taivaallista. Vanhempi tyttö sai tänään synttärilahjaksi Muumi Aliaksen. Hän sitten innoissaan selitti sanoja. Kohdalle osui kuva portaista ja tytön selitys meni näin:

Tämä on sellainen asia, joka tulee sitten siihen meidän uuteen taloon.

Samalla kartalla siis ollaan. Koko perhe .