Helteestä huolimatta jaksan ajatella tulevaa taloa.... ja autokatosta... ja LVI-suunnitelmia... ja sisustusvalintoja... ja maatöitä. En voi uskoa, että kohta alkaa tapahtumaan jotakin konkreettista. Ja hoksasin myös, että nyt olemme aikalailla saavuttaneet projektin puolivälin. Aikakin noin ajallisesti jos lähtöviivana pidetään tonttiarvontaa ja maalitolppana muuttoa.

On siinä omat hyvätkin puolensa, että DT käyttää alihankkijoita. Onhan se toki rasittavaa soitella sinne tänne ja etsiä oikeaa henkilöä tiettyyn pulmaan ja toimia kymmenen eri tahon kanssa yhden sijaan. Eli mikä siis on se hyvä puoli? Joustavuus talon ulkopuolisten asioiden hoidossa. Meillä tämä tarkoittaa lähinnä autokatosta, jonka kanssa DT ei halua olla missään tekemisissä.

Soitin kaverille, joka tekee talon elementtiasennuksen. Voisitteko samalla kasata autokatoksen kun kasaatte talon? Juu, onnistuu. Laita kuvat ja muut tarpeelliset tiedot niin laitan tarjouksen. Sitten soitin talon lattiavalun tekevälle hepulle. Voisitko samalla laittaa betonia varaston lattiaan, kun valat talon lattiat. Juu, onnistuu. No problemo. Sama perustusten kanssa, josta on jo sovittu aikaisemmin.

LVI-suunnittelijaa en saanut kiinni, kun yritin soittaa. Jätin viestin vastaajaan. Tuskin soittaa takaisin. Soitan huomenna uudelleen. Mahtaako kaveri olla kesälomalla?

Olen jatkuvasti tehnyt mielessäni sisustussuunnittelua, vaikka virallisia sisustusvalintoja päästään tekemään vasta tovin päästä.

Päässäni on Visio.

Lattiaksi tulee DT:n valikoimaan kuuluva Upofloorin tumma laminaatti Tammi prestige  .  Puuportaiden kaiteista tulee valkoiset ja askelmista tummat, samaa linjaa lattian kanssa. Keittökoneet ovat valkoiset. Keittiön alakaapeista tulee tumman puun väriset kuten s. 20   ja yläkaapeista valkoiset. Tasoksi tulee tumma wengelaminaatti. Keittiön välitilalaataksi tulee navy Jade . Eteisen laataksi tulee jokin tumma harmaa, tai lähes musta, suuri laatta. Kylppäreiden lattiasta haluaisin sinisen, kenties Artica magic blue (, jos vaan jostain näkisin minkä värinen sininen on kyseessä. Lällyn vaalen sinistä en halua). Seinistä visioin valkoisia, sinisillä korostuksilla (vaikkapa samalla laatalla kuin lattiassa tai keittiön välitilassa).  Suostuisikohan laatoittaja tekemään mallin mukaisen laatoituksen, jos suunnittelisin 40 x 25 ja 50 x 20 laatoista hienon kuvion ?  Kylppärin kalusteista tulee ehkä valkoiset, tummalla rungolla ja samalla tasolla kuin keittiössä.

Saa nähdä, millaisena Visio toteutuu .. Ties, vaikka kokosi millaisen metamorfoosin vielä ennen elokuuta, kun on lopullisten sisustusvalintojen aika.