Avaimet käteen - termi sai aivan uuden merkityksen, kun postiin saapuneen kirjatun kirjeen sisältö selvisi. Nyt on avaimet taloon, mutta itse talo vielä puuttuu. Tähänkin asiaan tulee pian korjaus.  Ensi viikolla toimitetaan kattoristikot ja niitä varten pitäisi hommata aluspuita. Saisikohan jostain kuormalavoja?

Sisätäyttö on jo hyvässä vaiheessa ja huomenissa senkin pitäisi olla sitä myöten selvä. Saimme myös varaston nurkkaan suojaputken tallin sähköjä varten. Pyysin RG talodesignilta tarjouksen tallin sähköistämisestä samalla kun palautimme sähkösuunnitelmat korjattuina. Myös viimeiset kalustemuutokset on nyt hoidettu.

Se vähän keljuttaa, että Eltel ei ole vieläkään saanut aikaiseksi käydä liittämässä kuidun päitä yhteen, vaikka se oli tarkoitus hoitaa aikapäivää sitten. Pitänee soitella perään, että saataisiin kuoppa umpeen.

Tällä erää ei sitten ole oikeastaan muuta tehtävää kuin odottaa talotoimitusta. Ei voi uskoa, että kahden viikon päästä siellä pitäisi törröttää talo pystyssä. Tai nno, talon kuoret.

Mielenkiinnosta kurkkasin, mitä sähkömittari sanoi. Tähän mennessä kilowattitunteja oli kertynyt kokonaista 2. Siinä vaiheessa kun elementtipystytys on tehty ja välipohjaan saatu eristeet, taloon pitää hommata lämmitin kuivumista ja ilmankiertoa edistämään. Ilmeisesti 9kW:n lämmitin saisi huristella siihen asti, kun lattialämmmitys saadaan kytkettyä päälle viikon verran lattiavalun jälkeen joka taas tehdään noin kuukauden kuluttua elementtipystytyksen jälkeen. Jos 9kW:n laite jyllää yötä päivää viiden viikon ajan, se kuluttaa sähköä wattitunnin jos toisenkin:

9kW x 5 vko x 7 pvä / vko x  24 h/pvä = 7560 kWh

Kilowattitunti maksaa tämänhetkisen sopimuksen mukaan 0,0741 € / kWh, joten lämmittimen käyttö tauotta viideltä viikolta tulisi maksamaan 560,196 € ja tämä on siis pelkkä energian hinta.. Sama kuin pitäisi kahta sähkösaunaa päällä yötä päivää päivästä toiseen. Päätimme selkeyden vuoksi tehdä tässä vaiheessa sähkösopimuksen Tampereen Sähkälaitoksen kanssa, joka vastasi myös sähöliittymän rakentamisesta. Hetimiten pitää kuitenkin tuo sähkösopimus kilpailuttaa. Noh, ehkäpä käytännössä tuota lämmitintä ei tarvi hurruttaa tauotta, kun emme kuitenkaan elä keskitalvea. Toinen vaihtoehto on jatkaa purkkitonnikalalinjalla.

----------

Edit

 

Valmista sisätäyttöä