Viileetä, todellakin! Tänään oli sisällä rapsakat viisi lämpöastetta. Vielä torstaina lämpötila oli normaali eli reilu 20 astetta. Vastaavan mestarin arvio oli, että laattamies oli varmaankin ottanut lattialämmityksen pois päältä laatoitushommien ajaksi. Sähkökaapissa kaikki sulakkeet olivat kuitenkin niin kuin pitikin ja lämmityksen olisi pitänyt olla päällä.

Noh, ei auttanut muu kuin laittaa työmaalämmitin puhaltelemaan täyttä höökiä ja tulta takkaan. Alakerrassa lämpötila nousikin pikaisesti n. 14 asteeseen. Yläkerrassa sitä vastoin jatkui viileät kevätilmat. Mies laittoi heti viestiä niin sähkärille kuin työmaapäälliköllekkin.

Kun olin lumitöiden jälkeen lähdössä kotiin päin, työmaapäällikkö kurvasikin yllättäen pihaan. Oli saanut miehen viestin ja koska oli lähistöllä kävikin heti tsekkaamassa, mikä oli tilanne. Myös työmaapäällikkö arveli, että laatoittaja on saattanut ottaa lämmityksen pois. Ihmettelimme vielä yhdessä sähkökaappia ja ilmeisestikkin jossain oli jotain häikkää, koska lämmityksen pakkosyöttö ei inahtanutkaan. Maanantaina olisi kai tarkoitus saada paikalla sähkäri, jos ongelman ydin ei muuten selviä.

Toivottavasti tämä lämmitysongelma nyt selviää pikaisesti ja pakkaset pysyvät vielä toistaiseksi leutoina.