Kalusteasennus alkoi tänään tohinalla. Valmista pitäisi olla aamulla. Pari pientä klikkiä ilmaantui, mutta ihmehän olisi, jos kaikki sujuisi kuin rasvattu.

Pikkumakkariin (MH1) oli tarkoitus saada 60 cm komero. Kuinka ollakkaan, kun asentajat rupesivat sovittamaan kaappia paikoilleen selvisi, että huoneen nurkassa oleva kotelo, jonka sisässä kulkee ilmanvaihtoputkia yms. onkin vain 57cm leveä.

Jahas. Joku ei nyt ole ollut aivan kartalla. Mitäs tehdään? Asentajan ehdotus oli seuraava: tehdään komerosta 50 cm leveä ja laitetaan senän puolelle seitsemän sentin peittolista. Tämähän sopii. On tuossa se etu, että komeron ja oven väliin jäävälle pistorasialle jää tilaa, samoin kuin ovenkahvalle. Tilalle tilataan siis uusi kaappi. Saamme tehdä ylimääräiselle mitä mielimme, sillä sen poiskuskaaminen olisi ajan ja rahan tuhlausta.

Pariin kaapinoveen oli tullut häijy naarmu eli ne menevät vaihtoon. Lisäksi laatoittaja oli saumannut alakerran kylppärissä seinän, johon suurin osa kalusteista tulee, muttei seinää, johon käsienpesuallas tulee (kuten kuvapäivityksestä näkee). Lisäksi ko. seinältä uupui myös alin laattarivi. Niinpä alakerran kylppärin allaskaappi jää toistaiseksi asentamatta. Laatoittajalla on varmaankin ollut käytössä vakiopohjakuva, jossa allas on eri paikassa.

Pojat purkivat sunnuntaina portaikon kaidetta, kun nostivat komerot yäkertaan. Nyt kaidetta , tai itseasiassa sen tukipuita, pitää purkaa toiselta sivulta vielä lisää, jotta portaikon alle tuleva komero saadaan paikoilleen. Toivottavasti portaat pysyvät vielä kasassa .

 

Mutta hyvältä näyttää. Joko kohta saa muuttaa??!!