Muutamalla kävi sikamaisen hyvä tuuri tontin suhteen.

Tässä joitakin kirjoituksia sitten  pähkäilin meidän tontin paikkaa ja totesin samalla, että kumma, miten tuo tie kulkee tuolla monta metriä sivussa tiealueen reunatolpista. Asianlaita oli tosiaankin niin. Kaupunki on vahingossa tehnyt tien väärään paikkaan! Siis oikeesti!!! Miten on mahdollista? Kun jopa minä näin, että ei sen kyllä siellä pitäisi olla.

Niin ja se naapureiden hyvä tuuri: tehdessään tietä mihin sattuu, kaupunki teki samalla muutamalle ilmaiset pohjatyöt tontille.

Ehkäpä kaupungin onkin syytä velottaa taivaitahipovia hintoja liittymistä, jotta saa rahoitettua tunarointejaan.

Että sellaista (hoh-hoijaa).......

---

Lähetin Tampereen Vedelle kysymyksen liittymismaksuperusteista. Liitän tähän saamani vastauksen:

Liittymismaksun määräämisen perusteena on kiinteistön asemakaavan mukainen kokonaisrakennusoikeus kerrottuna kiinteistön käyttötarkoituksen mukaisella kertoimella. Omakotitaloille on olemassa tasataksa, jonka mukaan yli 250 mutta alle 500 m2:n rakennusoikeudella liittymismaksu laskutetaan 500 m2:n mukaan laskettuna. Näin ollen 270 m2:n rakennusoikeudella liittymismaksuksi tulee 6000 e (v. 2011 yksikköhinnalla 1 e/m2).

Noudatamme liittymismaksun laskennassa Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunnan päätöstä, josta on kopio ohessa. Nyt noudatettava päätös on tullut voimaan 1.7.2010 alkaen. Päätöksessä ei ole tulkinnan varaa.

Kysymykseenne, mitkä ovat liittymisen todelliset kustannukset kaupungille, en pysty suoralta kädeltä antamaan vastausta, koska se riippuu paljon kohteesta ja alueesta. Kuitenkin liittymismaksujen summa on yleensä omakotialueella vain pieni osa niistä kustannuksista, joten maksua ei voi nähdä kohtuuttomana.

Ystävällisin terveisin
Heidi Rauhamäki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
suunnittelupäällikkö, dipl.ins.
Tampereen Vesi

 

Postin liitteenä oli tosiaan esitys uusista maksuperusteista ja johtokunnan päätös sen hyväksymisestä. Arvatkaa kuka oli tehnyt kyseisen esityksen Tampereen Vesi liikelaitoksen johtokunnalle? Heidi Rauhamäki.

Kommentoin jo aikaisemmin facebook-ryhmässä kyseistä asiaa näin: kyyninen voisi ajatella, että kaupunki tahallaan kaavoittaa tonteilleen yli 250m2 rakennusoikeutta.