Ihme on tapahtunut:Meinasi usko loppua, mutta  onneksi ja  viimein talli on muutakin kuin läjä lautoja. Huomenna sen luvattiin valmistuvan. Harmiksemme paketista puuttu aluskate, mikä lähetyslistan mukaan olisi pitänyt olla mukana. Paha tässä vaiheessa kuitenkaan mennä tekemään enää reklamaatiota Kymppitallille : lähetys olisi pitänyt tarkistaa välittömästi sen saavuttua, joten tämä menee meidän piikkiin (tosin syyssateissa ei kauheasti olisi ollut järkeä repiä kaikkia paketteja ja muoveja auki ja jättää puutavaraa kastumaan). Meidän timpuri (, joka on siis DT:n alihankkija ja jonka kaksi venäläistä työmistä käytännössä kaksin rakentaa meidän talon) lupasi onneksi hommatta aluskatteen ja lisätä laskuun.  Kuulemma tällä hetkellä on kova pula hyvistä rakennusmiehistä ja tekijöitä on vaikea löytää ja kiire painaa. Siinä syy meidänkin talliprojektin viivästymiselle. Ainakin Tampereella yksi syy rakennusmiespulaan on ensi kesän asuntomessut.

Tällä viikolla talolla on häärinyt myös sähkäri.Muutenkin hommat ovat taas edenneet mahdottomasti ihan parin päivän aikana. Eilen tuli Uunisepiltä takkaelementit, joissa oli seassa rikkinäisiä. Mies sekä appiukko vaimoineen kävi kantamassa ne sisälle (pari painavinta elementtiä jäi vielä pihalle odottamaan järeämpiä siirtokeinoja). Reklamaatiota lähti heti miten rikkinäisistä osista. Meille tuleva takka on hyvin paljon Haahkan näköinen. Takan etuosa tule mustasta klinkkeristä.

Tänään tuotiin kuorma saunapaneeleja sekä kattopaneeleja. Kuljettaja ilmoitti jo soittaessaan tavaran saapumisesta, että paketit olivat vioittuneet kuljetuksessa. Kävin vastaanottamassa lähetyksen ja totesin näin olevan. Kunhan paneelit kannetaan sisään (mies saa hoitaa sen vielä tämän illan aikana), samalla pitää tehdä inventaario, kuinka paljon paneeleista on vioittunut ja ilmoittaa siitä lähettäjälle, jotta saadaan uusia tilalle.

En voi muuten käsittää, miten pitkällä jo ollaan. Nyt on aika tarkkaan kulunut vuosi siitä, kun saimme tietää tonttiarvonnan tulokset ja blogikin on ollut pystyssä jo lähes yhdeksän kuukautta. Nelisen kuukautta kun taaperramme vielä eteenpäin pimenevässä syksyssä ja tulevan talven läpi, niin oma talo on Totta. Siispä..

       ...ihanaa syyslomaa kaikille lukijoille!