Viikon aikana on taas tapahtunut aika paljon työmalla. Maanantaina Kattokassinen kävi miehineen laittamassa kattopellit paikoilleen. Hän soitteli kuitenkin illalla, että jokin lista oli loppunut kesken ja oli joutunut tilaamaan lisää. Puuttuvat palaset tulevat ilmeisesti ensi viikolla, jolloin katto tullaan viimeistelemään. Terassin ja kuistin kattoa ei vielä jostain syystä ole pellitetty. Toivottavasti hoitavat ne samalla kuntoon.

Viikon alussa oli myöskin käyty tekemässä terassi ja kuisti valmiiksi sekä saatu lattialämmitys asennettua. Soittelin betonimiehelle ja kysyin milloin lattiavalu tehtäisiin ja muistutin, että valaisivat samalla varaston lattian. Kävimme torstaina siivoamassa työmaalla (roskaa peräkärryyn ja kaatopaikalle) ja mies askarteli varaston pohjalle styroksit ja rautaverkot odottamaan lattiavalua. Heti perjantai aamuna oli betoniauto paikalla ja äijät saappaineen betonimömmössä. Kävin ovelta huikkaamassa ja vielä kerran muistuttamassa, etteivät unohda varaston lattiaa. Eivät unohtaneet. Aamu oli onneksi kuiva, mutta perjantai-ilta oli varsin sateinen ja tuulinen. Kävimme illalla tarkistamassa mitä varaston lattialle kuului, kun se oli suojaamatta. Ihan hyvää kuului, paitsi tuuli oli lennättänyt aika kasan lehtiä ja styroksin palasia märälle betonille. Olihan se ihan kivaa iltapuhdetta nyppiä niitä kohmeisin sormin pois betonipinnalta . Ihan hyvän näköinen pinnasta kuitenkin lupulta tuli, eikä sitä edes tarvinut enää ruveta suojaamaan. Itse talossa oli aikamoisen trooppinen ilmasto. Kävimme vielä lauantai aamuna kurkkaamassa tilanteen ja huomasimme, että osan ikkunoista ja terassin oven muovi oli rikki ja ikkunat ja karmit olivat litimärkiä. Yläkerran ikkuna olikin jätetty raolleen ja päätimme jättää myös terassin oven auki. Tänään kosteutta olikin jo huomattavasti vähemmän. Silmälasit eivät enää huurtuneet kun astui sisälle.

Työmaa on vieläkin aikamoinen kaatopaikka, vaikka roudasimme aika kasan rojua Tarastenjärvelle. Tavaraa on sikin sokin siellä täällä eikä kaikesta voi olla varma onko kyseessä hylkytavara vai välivarasto. Osa työmiehistä on varsin siistejä ja noukkivat omia sotkujaan pusseihin ja jätesäkkeihin, toiset taas viskovat tupakka-askitkin maahan.

 

Kaatopaikka?

 

Varaston lattia ennen valua

 

 

Lattialämmitys

 

Varaston lattiavalu + styroksipalleroita ja lehtiä

 

Alakerran lattiavalu tuoreeltaan