Sinistä ja punaista. Tai no.. tässä vaiheessa vielä vain valkoista. Maalarit aloittelivat eilen tasoitushommia ja kosteus on taas pompsahtanut uusille asteille. Vastaavalta mestarilta tuli ohje pitää läpivetoa aina kun ollaan talolla ja yläkerrassa jatkuva puhallus, että saadaan ilma kiertämään.

Eilen tehtiin talolla myös tiiviysmittaus. Paikalla oli vastaavan mestarin lisäksi ainakin työmaapäällikkö sekä kirvesmiehet. Kyselin vähän jälkikäteen (koska meistä ei kumpikaan päässyt paikalle) mistä oli kyse ja mikä oli meininki.  Yksinkertaisesti selitettynä tiiviysmittauksessa oviaukko suljetaan jonkinmoisella hupulla ja taloon puhalletaan ylipaine. Sitten mitataan kuinka paljon ilma vaihtuu tunnissa eli kuinka paljon talo vuotaa ilmaa pihalle.

Lainattua: " Mitä pienempi ilmanvuotoluku, sitä parempi ilmatiiveys.  Erinomainen arvo pientalossa on alle 1,0 1/h, normaali n. 3,0 1/h ja heikko n. 8 1/h."

Passiivitalolla ilmanvuotoluku < 0,6. DT lupaa Käpylälle ilmanvuotoluvuksi 2,0. Mittauksessa meidän Käpylä sai todistukseen arvon 0,8. Vaikka mittausporukalla oli mukanaan myös lämpökamera (sillä olisi voitu tutkia, mistä talo vuotaa), sitä ei edes käytetty, koska tulos oli niin hyvä. Vastaava mestari kehui DT:n systeemiä tässä asiassa: olisi ollut mahdollista antaa heti palautetta kirvesmiehille, että missä täytyy tilkitä ja tiivistää. Ainakin tässä kohtaa ovat timpurit siis tehneet alun alkaenkin hyvää ja huolellista työtä.