Köh, köh... Tuoksun aivan leirinuotiolle. Vaikka yritin laittaa takkaan tulta kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen sekä annettujen ohjeiden mukaan, savua tuli siitä huolimatta enemmän sisälle kuin ulos piipusta. Tämä homma kaivannee lisää harjoittelua.

Eikö ole kaunis?

Sisällä oli alipaine joten ulko-oven aukaiseminen auttoi takan vetoon. Keittiössä oleve huriseva härpäke, liesituuletin - tai lähinnä sen torso - mitä todennäköosimmin aiheuttu savusumun sisätiloihin. Sähkäri on tehnyt erikoisen väliaikasen viritelmän, että liesituuletin saa sähköä, enkä arvannut ottaa sitä pois päältä. Seuraavan takanpolttosession aikana lienee pakko rohjeta vetämään töpseli pois seinästä, mikäli haluaa välttyä savuttajalta.

Takan kanssa tunnelmoinnin lisäksi olin super ahkera ja sain koko talon siivottua = lakaistua ja imuroitua. Lakaisun aloitin jo eilen ja tänään jatkoin harjan ja imurin varressa. Purua, tomua, laastipölyä oli aivan tuhottomasti. Suurimmat keot lapioin suoraan jätesäkkiin ennen imurointia ja silti pölypussi täyttyi laakista. Hengityssuojainta oli pakko käyttää. Lisäksi oli havaittavassa ennenaikaista harmaantumista, kun tukka oli (ja on yhä) ihan valkoinen tomusta. Nenäkarvat olivat myöskin aivan valkoiset. Kumma kyllä niistän silti mustaa räkää .

------

Edit 13.11.2011

Tänään tuli paloi takassa huomattavasti paremmalla menestyksellä: tällä kertaa kaikki savu meni ulos piipusta. Ratkaisu oli todellakin niin yksinkertainen kuin liesituulettimen sammuttaminen.