Meillä on ilmanvaihto ja vessanpönttö kondiksessa! Asentaja tiedusteli, tarvitaanko käytön opastusta. Ilmoitin, että enköhän osaa pöntöllä käydä ilmankin .

Käytönopastus koski lähinnä ilmanvaihdon säätöä, IV-laitteen suodattimia, takkakytkintä, lämminvesivaraajan säätöä jne. Kyseessä oli kahden minuutin pikakurssi ja vaatinee vielä roimasti käytännön harjoittelua. Yläkerran suihkukaappia ei vielä asennettu, sillä sitä ei oltu otettu huomioon asentajien aikataulussa lainkaan ja he olivat varsin hämmentyneitä, että kuuluuko se heidän tehtäväkseen ylipäätään. Hämminkiä aiheutti tässä vaiheessa se, että tällä seudulla ei vielä Käpylöitä ole rakennettu ja väellä ei ole tiedossa, mitä pakettiin kuuluu (kuten suihkukaappi, jota ei ainakaan vanhan malliston taloissa kai missään muussa ole ollut vakiona).

Noh, suihkukaappi asennetaan joskus myöhemmin, ja samalla todennäköisesti sitten alakerran kylppärin allaskaappi hanoineen. Sellainen huomio tähän väliin, että DT:n projektinhallinta on joissain kohdissa hieman ontuvaa.  Se on varmaankin aivan normaalia, muttei kovin kustannustehokasta. Mies kävi eilen illalla siivoamassa ja paikalle sattui samaan aikaan kaverit, jotka olivat tulleet asentamaan ilmalämpöpumppua. Olivat kuulemma Helsingistä tulleet ja Helsinkiin takaisin menossa, kunhan saavat hommat valmiiksi. Hyvä muuten, mutta ILP tulee portaikkoon ikkunan yläpuolelle, joka on tällä hetkellä tavoittamattomissa siitä syystä, että portaikon lavat oli purettu kalusteiden tieltä. Niinpä homma jäi tekemättä.

Näin se toimii:

Heppu A firmasta X saapuu tekemään hommaa K. Kuinka ollakkaan happu B firmasta Y ei ole vielä kerinnyt tekemään homma L, sillä paikassa Ö piti käydä tekemässä aikaisemmim kesken jäänyt duuni P. Niinpä homma K jää tekemättä. Nyt kaveri C saapuu firmasta Z tekemään duunia M, mutta koska K on tekemättä, joutuu C tai C:n varamies palaamaan myöhemmin uudestaan, kunhan A on saanut K:n viimeisteltyä sen jälkeen kun D on saanut varaosan homman M komponenttiin N, jotta B voi tehdä homman L loppuun. Että tällaista.

On se vain ihmeellistä, kun hanasta tulee vettä. Tuli taas sellainen "melkein valmista" olo.