Hah... Kaupungilla lienee protokolla ja toimintaohjeet viranomaisten toiminnasta ja palveluista. Joko ne eivät ole menneet perille joka taholle tai sitten niistä ei piitata. Kenties kaupunki käyttää stetson tekniikka tai mittaa pärstäkertoimen, ehkä planeettojen asennosta riippuen. Kuka tietää.

Juttelin juuri tulevan naapurin kanssa ja kyselin missä vaiheessa on heidän LVI-suunnittelunsa. Kuulemma työn alla. Kyselin samalla liittymäasioista ja naapuri informoi, että oli vaan kävellyt vesilaitoksen asiakaspalveluun ja ilmoittanut tulleensa tekemään vesi- ja viemäriliitymäsopimusta. Ja voilá, sopimus oli tehty eikä LVI-suunnitelmien perään oltu kyselty tuon taivaallista. Taidamme yrittää samaa: siis eikun vesilaitoksen asiakaspalveluun ilmoittamaan, että tulinpas tekemään sopimusta.

Samaan ilmiöön törmäsin myös pari kuukautta takaperin kun vertailin muistiinpanoja erään toisen rakentajakollegan kanssa. Silloin oli kyse tontin rajojen luiskaamisesta. Kollega oli harmitellut, että kaupungilta oli pitänyt hakea luiskaamislupa ja vielä pyytää joku lausunto puisto-osastolta rajojen muotoilusta. Oli kuulemma maksanut 300€. Keltään muulta en moisesta ollut kuullut eikä kukaan ainakaan tähän päivään mennessä ole meiltä  tullut sellaista vaatimaan tahi kaupungin taholta moista pyydetty, joten päätin olla tietämättä koko asiasta. He-hee... Mahtaako joku blogia seuraava Kaupunkilainen kohta soittaa vihaisen puhelun, että "teiltä puuttuu se luiskaamislupa".