Nyt on viimein kaikki tarvittavat lupakuvat käsissä niin autokatoksen kuin talonkin osalta. Delegoin diplomaattiselle miehelleni viimeiset yhteydenpidot tallintoimittajan suuntaan (olin ehkä itse onnistunut vähän suututtamaan talliedustajan tai sitten hän ei vaan erityisemmin kunnioita naisia rakennusasioissa ).  Sieltä lopulta venyttiin kaikkiin haluttuihin muutoksiin, vaikkakin laskutettiin pari tuntia ylimääräistä toimistoaikaa. Mielummin näin. Saatiinpa kuvat nopeasti ja ilman tappelua.

Seuraavaksi on ohjelmassa naapurien kuuleminen. Askartelin sitä varten asemapiirustuksesta lomakkeen, jossa on paikat nimmareille, ihan kaupungilta saadun mallin mukaan. Rajalinja tulee nousemaan muutaman kymmenen senttiä ja siitä pitää erikseen sopia rajanaapurin kanssa, miten homma hoidetaan. Ei pitäisi olla mikään ongelma, sillä sama naapuri, joka kävi meitä kuulemassa helmikuussa nostaa samaan tapaan taloaan ja rajalinjaa. Asiasta vaan pitäsi olla jossakin maininta liitteeksi rakennuslupahakemukseen. Kunhan saan tästä ohjeet vastaavalta mestarilta voin soittaa naapurit läpi ja sopia, milloin käydään näyttämässä piirustukset.

Kävimme RTV:ssä hakemassa värikarttoja väriselvitystä varten. Tulostetut värit eivät kelpaa, joten leikkaa-liimaa tekniikalla värikartoista askarrellaan lomake, josta selviää julkisivuvärit. Valitsimme talon (autokatos/varasto tietysti samalla värillä) väriksi Tikkurilan puutalovärikartan värin 605X ( www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_ulkomaalaukseen/puutalot-varikartta ) , tuollainen harmaan sisinen. Tehosteväriksi (kulmalaudat, räystäslaudat jne.) tulee valkoinen. Valkoisellekkin pitäisi keksiä joku värikoodi, mutta mahdollisia sävyjä on ties miten monta. Ovet ja ikkunat ovat tietysti tehdasmaalattuja ja sille tehtaan vakiovalkoiselle pitäisi myöskin jostain koodi napata.  Peltikatosta tulee tumman harmaa (RR23) ja sokkelille riittänee maininta harmaa betoni.

Pitäisi vielä täyttää sekalainen määrä erilaisia lomaklkeita ja ja rakennuslupahakemus on toivottavasti valmis jätettäväksi jo ensi viikolla.

---

Kunhan Hirvikallio parin seuraavan vuoden aikana valmistuu, voisin kuvitella alueen muodostuvan varsin yhteisölliseksi. Nyt jo huomaa ihmisten hakevan neuvoja ja vertaistukea rakentamiseen. Helppo samaistua, samassa veneessä kun ollaan. Tuleva melkein-naapuri soitteli tässä yhtenä päivänä ja kyseli kokemuksia DT:stä ja vastaavasta mestarista. Tulipa siinä pikaisesti vaihdettua pari sanaa lapsistakin. Ensi vuonna kesällä varmaan lasketaan yhdessä liukumäkeä ja järjestetään omakotiyhdistyksen kesäjuhlia .

Iloista aprillipäivää!

---

Edit

Muistakaahan kaikki Tampereelle rakentajat hommata vesi- ja viemäriliitoskohtalausunto vesilaitokselta (se ei nimittäin ole se paperi, jonka saa kaupungilta muun kartta-aineiton yhteydessä) liitettäväksi rakennuslupahakemukseen. (Koordinaattiuudistus saattaa tosin aiheuttaa sen, että ko. lausunto ei ole heti saatavilla.)

www.tampere.fi/vesi/asiakkaalle/liittyminen.html

Niin ja sitten tämä:

"Liittymismaksu peritään asiakkaan liittyessä vesijohto- ja/tai viemäriverkostoon. Liittymismaksu laskutetaan erillisten laskentaperusteiden mukaisesti, uudet perusteet tulivat voimaan 1.7.2010. Maksu riippuu mm. tontin rakennusoikeudesta.

Laskelman maksun suuruudesta saa asiakaspalvelun numerosta 040 800 7358. Liittymismaksu laskutetaan, kun vesisopimus on tehty. Maksuun ei lisätä arvonlisäveroa tällä hetkellä.

Esimerkiksi alle 250 m2 pientalo: 3 000 € "

Olisiko sittenkin kannattanut rakentaa mahdollisimman suuri torppa, kun samalla hinnalla olisi kerta saanut liittyä vesi- ja viemäriverkkoon?