Jättäessäni rakennuslupahakemuksen kysyin, mikä on arvioitu käsittelyaika: 12 viikkoa. Jos tämä pätee, rakennuslupa on kourassa juhannuksena. Siihen asti elellään aika lailla hiljaiseloa.

Maanrakennustöistä saadut tarjoukset vaikuttavat aika suolaisilta ja olenkin nyt laittanut useammalle taholle tarjouspyyntöjä. Jospa saisi vähän tuota hintaa tuotua alemmas. Sama pätee autokatoksen perustuksiin. DT:n talotoimitukseenhan kuuluu perustukset, mutta autokatoksen perustuksille ei ole vielä tekijää. Siinä siis työlista tuleville viikoille.

Raksaprojektiin tietyllä tavalla liittyvä aliurakka on pian tehtävä välimuutto. Siihen olemme jo alkaneet valmistautua heittämällä tarpeetonta rojua menemään, myymällä kenties muille tarpeellista tavaraa ja siirtämällä sukulaisten nurkkiin säästettävää, mutta väliaikaisesti pois jaloista vietävää roinaa. Mahtoi naapuri ihmetellä, kun pääsiäispuhteena sahasin pihalla vaappuvan kerrossängyn palasiksi. Nyt se odottaa tuossa rapulla surkeana läjänä, että se raahataan pikku hiljaa, pala kerrallaan, roskiin. En kahdannut taloyhtiön roskista kertalaakista täyttää.

Isolle Neidille saattaa tulla tylsä kesä kun on uusi koti eikä kavereita näköpiirissä. Päiväkotiin pääsee taas vasta elokuussa etsimään uusia kavereita. Onneksi tyttö on mallia Kaikkien kaveri eikä uusien tuttavuuksien solmiminen pitäisi tuottaa ongelmia.

Viiden viikon päästä olemme jo sanoneet adios tälle kodille ja hola seuraavalle. Voisin kuvitella, että tulevana talvena on ikävä, mutta keväällä ei enää.