Eilen viimein posti kantoi laatikkoon pitkään kaivatut oikovedokset. Ne näyttivät ainakin amatöörin silmään oikein hyviltä. Yksi muutos tosin tehdään: alakerran kylppäriin ei tule suihkukaappia (hiphei), vaan suihkun ja kaapistojen väliin lasinen suihkuseinä. Vielä on vähän epäselvää, tuleeko seinämästä kiinteä vai saranoilla (itse äänestän saranoita), mutta eiköhän sekin selvitellä lähipäivinä kuntoon. Lisäksi kylppärin lattiakaivo siirtyy lähemmäksi suihkua, sillä ilman suihkukaappia vedet valuvat pitkin lattiaa. Valitettavasti yläkertaan suihkukaappi jää, mutta enköhän voi elää sen kanssa. Tämä siitä syystä että DT antaa rakenteille 10 vuoden takuun ja ilman suihkukaappia yläkerrassa ei voi tiiviyttä taata. Näin minulle kerrottiin. Ehkä suihkukaappi on lopulta ihan jees, sillä silloin voi huolettomammin lisätä vielä toivomiani kaappeja yläkerran kylppäriin, ilman että ne ovat alvariinsa märkinä.

Muuten muutokset ovat tosiaan aikaismmin mainitsemani: terassin ovi ja terassi siirtyvät päätyyn, terassista 4m katettuna, alakerran kylppärissä lavuaari pöntön viereen, portaikon syvennykseen kaapistot. Ja vielä yksi yksityiskohta: pikku makkarin yksinäinen kaappi kääntyy 90 asatetta siten, että se ei avaudu huoneeseen päin vaan kohti ranskalaista parveketta (näin saadaan enenmmän mahdollisuuksia sijoitella kalusteita huoneeseen, kun niitä voi sijoittaa kaapin kylkeä vasten).

Tekijänoikeussyistä en tohdi liittää oikovedoksesta kuvia julkisesti nähtäville. Kukin voi tiirailla DT:n verkkosivulla Käpylän pohjapiirustusta ja visualisoida muutokset sinne itse.

Tämän sen sijaan tohdin laittaa näkyville:

asemakuva (Tarkkasilmäinen huomaa vasemmassa yläreunassa kompassin. Talon oikea etureuna sojottaa etelään)

Koska tonttimme on päätytontti ja kohdallamme on tuo kääntöpaikka, tontin etureuna on tuollainen L:n muotoinen. Kaavamääräyksen mukaan asuinrakennus tulisi rakentaa kiinni rakennusalan etureunaan (i.e. samaan linjaan autokatoksen etureunan kanssa). Meillä sisäänkäynti on kadun puolelta,  joten kuisti tulisi kiinni tontin etureunaan, jos tätä määräystä noudatetaan. Siitä syystä taloa täytyy työtää 2m taaksepäin. Kuvittelisi, että tämä rakennusvalvossa hyväksytään.

Oikovedokset pitää palauttaa tarkastettuna DT:lle kymmenen päivän kuluessa eli kiirettä pitää. Tapaamme vastaavan mestarin ensi viikolla ja sen jälkeen pitää oikovedokset vielä käyttää kaupungin rakennusvalvonnassa saamassa suullisen hyväksynnän. Oikovedosten kanssa täytyy palauttaa lausunto perustustavasta, jonka antaa perustussuunnittelija, jota meillä ei vielä ole. Sellainen pitää siis hommata heti ensi viikolla. Tässä vaiheessa siis perustussuunnittelija vain katsoo, riittääkö DT:n vakioperustus (pitäisi riittää). Sitä varten pitäisi saada käyttöön maaperätutkimuksen tulokset. Toivottavasti tutkimus käytiin tässä tämän viikon aikana tekemässä, kuten firman B kanssa viime viikolla suullisesti sovittiin. Taidanpa soitella sinne perään ja kysyä miten on asian laita.

Vielä kaipailen myös piirustuksia autokatoksesta. Nyt on kulunut kolme viikkoa siitä kun myyjä sanoi piirustusten tulevan parin viikon kuluessa. Laitoin sinnekkin kyselyä perään, että missä mennään. Talon perustukset tekevä firma laittoit tarjouksen myös autokatoksen perustuksista: 2200e. Hyvä näin, niin saadaan parustukset samalla kertaa kuntoon.

Olen viettänyt paljon aikaa (ruuanlaiton ja siivouksen lomassa on hyvää aikaa ajatustyölle) suunnittelemalla talon sisustusta ja väritystä. Latasin myös Tikkurilan värisuunnitteluohjelman, jolla on ihan hauska leikkiä.

www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varisuunnitteluohjelma_2.5/

Tällä hetkellä suosikkiväri talolle on tumman siniharmaa (Kaunis Talo värikartan väri 606X). Olen tutkaillut myös DT:n sisustusvalikoimaa. Siellä vallitsevat värit ovat valkoinen-beige-harmaa ja lukiessa/katsellessa muiden blogeja/kuvia nuo ovat vallitsevat värit myös valtaosassa sisustusratkaisuja. Itseäni houkuttaisi siniset (eikä mitkään lällyn vaaleansiniharmaat) välitilatlaatat ja kylppärin lattiat. Mutta saapi nähdä mitä lopulliset ratkaisut tulevat olemaan, kunhan niiden aika joskus saapuu.

....

Havaitsinpa tuossa kaupungin antamassa asemakaavakuvassa, johon eo. asemapiirros on tehty että yksi tontin sivuista on merkattu väärän pituiseksi. Molemman pitkän sivun pituudeksi on merkitty 33,58 m vaikka todellisuudessa toinen sivu on tuon levikkeen takia 3m lyhyempi eli 30,58 m. Kenellekköhän tuosta pitäisi huomauttaa?