Nyt kun RG design talotekniikka lupasi olla ripeä LVI-kuvien kanssa, viivästystä aiheuttaa Tampereen kuupunki ja lomat. Soittelin rakennusvalvontaan ja kysyin, miten kauan vie, että suunnitelmat saa hyväksytettyä rakennusvalvonnassa. Ei voi kuulemma luvata viikkoon eikä kahteen, ei edes kolmeen. No kiitos vaan. Lisäksi Tampereen Vesi ilmeisesti vaatii, että saa itse vetää vesi- ja viemäriputket tontin rajalta talolle, vaikka se kävisi yhtä lailla helposti maaurakoitsijaltakin. Ja tätähän Tampereen vesi ei tee ennen voimassaolevaa liittymäsopimusta, jota taas ei saa ennen LVI- kuvien hyväksymistä. Yritetään nyt siis kysellä, josko ne putket voisi vetää valmiiksi odottelemaan veden kytkemistä, nopeuttaisi kummasti pohjatöiden tekoa.

Kuidun ja sähkön kytkemisen ajankohdalla ei ole niin suurta väliä, kun kaapeli on jo valmiina kiepillä odottamassa tontin sajalla. Kaapelin voi kaivaa valmiiksi maahan ja se kytketään sitten kun kytketään. Näin ainakin ymmärsin.

Alun perin maaurakoitsijan oli tarkoitus aloittaa hommat jo viime perjantaina, mutta joutui siirtämään aloitusta tämän viikon perjantaille. Kunhan hommat on tehtynä elokuun alkuun mennessä,  muulla ei väliä.