Rakennepiirustuksiin on merkitty jäykistävien sisäverhouslevyjen paikat. Levyt laitetaan väliseinäkipsilevyjen saumakohtiin ja niiden tarkoitus on jäykistää sauma. Jos sellaisia ei ole ja maalattuun seinään kohdistuu isku ("Hei äiti, me pelataan jalkapalloa sisällä!"), maali lohkeaa saumakohdasta, koska seinä antaa periksi. Kyseinen rekenne on ylihelppo toteuttaa: ruuvataan saumaan villan ja kipsilevyn väliin pariin kohtaan laudan pätkä. Näitä ei nyt kuitenkaan syystä tai toisesta ole meidän seiniin laitettu. Tästä lähti viestiä työmaapäällikölle, joka lupasi varmistaa, että homma hoituu. Saas nähdä kuin käy.

Eipä voi sanoa, että meidän työmaapäällikkö olisi työhönsä omistautunut ainakaan tämän meidän kohteen kohdalla. Työmaapäällikön tehtävä on (tai olisi) valvoa, että työmaalla kaikki edistyy aikataulussa sekä tarkastaa, että kaikki osiot on hoidettu asianmukaisesti. Työmaapäällikön velvollisuuksiin olisi kuulunut mm. tarkastaa ennen talotoimituksen saapumista, että työmaalla kaikki on kunnossa siten, että talo voi tulla. No kaveri hoiti sen niin, että hän soitti ja ilmoitti, että ei kerkiä paikan päälle ja kysyi vain mieheltä puhelimitse pari päivää ennen talotoimitusta, että onhan kaikki kunnossa eli maatyöt ja perustukset hoidettu asianmukaisesti. Syynä kiireeseen oli - yllari pylläri - asuntomessukohteen valvonta. Asiakkaan tietopankki informoi, että työmaapäällikön tehtäviin kuuluu myös opastaa asiakasta kosteudenhallinnan hoidossa. Eipä ole kauheasti neuvoja sillä saralla tullut.

Takka ei ainakaan vielä eilen lähtenyt asentumaan. Ehkäpä tänään?? Kauheasta olohuoneen kaaoksesta huolimatta timpurit olivat jo saaneet melkein koko olkkarin katon paneloitua. Hyvältä näyttää.