Hirvikallio näyttää kauniilta nyt kun on lunta ja talojen ikkunoissa on kauniita jouluvaloja. Samalla kun ajelin loskaisia teitä pitkin, tuumailin, että Hirvikallio kuuluu aurausprioriteetissä varmaankin Ö-luokkaan. Kun tulevaisuudessa lähtee lumipyryn jälkeen aamusella töihin, pitää varautua siihen, että saa omatoimisesti lapioida/kolata/kaivaa reitin lumikinosten läpi.

Puuhastelin tänään varaston oven maalauksen kanssa. Jatkoin siitä mihin mies pääsi viime viikolla. Se on hauskaa ja terapeuttista puuhaa. Ihan täydellistä jälkeä on vähän epätoivoista saada aikaan, kun ovi makoilee karmeineen olkkarin lattialla ja epäedullisesta maalauspaikasta johtuen ovea ei voi maalata avonaisena. Niinpä sisäkarmit ja oven sisäsyrjä jää tässä vaiheessa maalaamatta, mutta hällä väliä. Ne voi maalata sitten ensi kesänä. Tässä vaiheessa on pääasia, että ovi saa  jonkinlaisen pintakäsittelyn, jotta selviää talven yli. Toivottavasti en maalannut ovea umpeen niin, että sitä ei enää saa auki . Ohessa kännykällä otettu, vähän kehnonlainen kuva:

 

 

Alakerran kylppärin kynnykselle oli ilmestynyt betoniin reikä. Siihen oli porattu läpimitaltaan vajaa 10 senttiä oleva kolo. Ainoa selitys, jonka sille keksimme oli se, että joku olisi käynyt tutkimassa betonin kosteutta. Mutta tuo oli vain arvaus. Joku viisaampi voi valistaa, jos tietää sen tarkoituksen. Ja taas kännykkäkameran kuvaa:

 

 

Jostain blogista jäi päähäni, että kiintokalusteisiin ei vakiona kuuluisi lainkaan takaseinää. Tuo nyt ei sinällään haittaisi, mutta mutta... Maalarit ovat jättäneet kaapin takuset tasoittamatta ja maalaamatta. Jos komerot tulevat ilman omaa takaseinää, niin takaseinänä toimii silloin ruma kipsilevy. Pitääpä selvittää tuota.