Hitto, kun on kuuma. Täällä kiljutaan jo syksyn perään. Mitään ei jaksaisi tehdä, paitsi lojua lahnana sohvalla. Kaikki liikkuminen saa hien kihoamaan otsalla. Ajattelukin on vähän hidasta ja pohdin mitä olen unohtanut tehdä.

Sähköliittymissopimus saapui allekirjoitettavaksi sähkölaitokselta. Kaikkinensa liittymä tulee maksamaan reilu 1200 euroa. Enää tällaiset kulut eivät jaksa hetkauttaa. Tonni sinne toinen tänne. Saatekirjeen mukaan sähkölaitteiston liittäminen verkkoon edellyttää sähköurakoitsijan toimittamaa kytkentäpyyntöä. Taas yksi selvitettävä asia: tekeeköhän sähköurakoitsija sen automaattisesti vai pitääkö sen perään huudella?

Tällaisia pikkuasioita, joista pitäisi olla kartalla, on tuhat ja yksi. Mahtaako kaikki oikeasti pysyä päässä vai unohdanko jotain?

Perustusasia alkaa olemaan reilassa.  Eiköhän me nyt saada vähän betonia maahan jonka päälle talo ja talli kasataan. Samoiten pohjatöistä on aikalailla jo sovittu. Tai tässä uskossa olen, sillä olen kovasti s-postia lähettänyt. Kaveri vaan ei aina kauhean ahkerasti niihin vastaa. Toivotaan, että yksinpuhelu on kuitenkin mennyt perille ja hiljaisuus on myöntymisen merkki.

Kysyin vastaavalta mestarilta, pitäisikö perustusvaiheessa jotenkin ottaa huomioon pihavaloja tai autokatokseen vedettävää sähköä tms.  Mestari tähän tuumasi, että jos haluamme jo nyt suunnitteluttaa pihavalotolppien paikan tai suihkulähdevarauksen tai muuta vastaavaa, niin sen voi tehdä jo nyt. Minä vastaavasti ilmoitin välittömästi, että meillehän ei mitään suihkulähdettä tule. Tämä kuumuus taitaa sulataa jo aivoja, sillä mietin, että voisihan se suihkulähde olla ihan jees tällaisten helleaaltojen varalle. Oikein iso. Samanlainen kuin Tammerin puistossa. Saisikohan takapihalle tehdä uima-altaan?