Kävin tiistaina Topi keittiöiden Tampereen toimipisteessä. Kaluste-esitteet oli lähetetty meille pari viikkoa sitten, mutta olivat jääneet johonkin matkan varrelle. Huudeltiin sitten niiden perään, josko ne lähetettäisiin uudelleen. Varmaankin taannoisella osoitteenmuutoksella jotakin tekemistä sen kanssa, että esitteet eivät olleet löytäneet perille. Sieltä pitäisi tulla mittakuvia sun muuta, niin saa käsityksen mitä kuuluu vakiokalustukseen.

Minulla on jo selkeä ajatus kalustuksesta ja olinkin pohjakuvaan piirtänyt valmiiksi mitä muutoksia - lähinnä lisäyksiä - toivoin kiintokalusteisiin. Ei niitä kauheasti tule, mutta pariin paikkaan lisää kaappeja, koska säilytystilaa on muuten liian vähän. Topi keittiöt ottavat 50e/h suunnittelusta ja aion kyllä välttää tuon lisäkustannuksen vain ilmoittamalla mitä laitetaan ja minne laitetaan. Siitä ei ole hajuakaan, mitä nuo lisäykset mahdollisesti tulevat maksamaan. Ovimallit ja vetimet yms. otamme ihan DT:n vakiomallistosta, joten niistä ei tule lisäkustannusta. Kalustemuutosten teon eräpäivä on elokuun lopussa, joten tässä on hyvää aikaa vielä säätää noita valintoja.

Vielä kiitos toisen blogin porraskuvan sain vision siitä, että portaiden alle mahtuu mainiosti 140cm korkea kaappi. Laskin, että portaiden puolivälissä, 8. portaan alla on tilaa n. 144cm, joten kaappi mahtuu mainiosti aukeamaan. 10. portaan alla on vastaavasti tilaa sellaiset 180 cm eli mies mahtuu siellä melkein seisomaan suorassa ja minulla ei pää kolahda vaikka seisoisin varpaillani. Voisi sinne toki korkeammankin kaapin laittaa (varsinkin jos laittaisi liukuovet, joista en kauheasti piittaa), mutta tämä ajatus tuntui hyvältä.

 

Topin perusvalikoima Design talolle (meidän puolitoistavuotiaan koristelemana)


Alakerta

 

Yläkerta

 ---

Edit

Heh. Rakentaja huvittaa itseään pienillä asioilla. DT:n Extranetin aikataulussa  lukee viimeistelyn ja kalustamisen kohdalla "LVI-KALUSTAMINEN JA KÄYTÖN OPASTUS". Tuleekohan joku neuvomaan miten käydään kakalla ja miten pönttö huudotaan?!