1.3. alkaen Tampere päätti sijaita 53-55 cm ylempänä kuin aijemmin johtuen koordinaattiuudistuksesta.

www.tampere.fi/tampereinfo/kartat/koordinaattijarjestelmat/koordinaattiuudistus.html

Tämän tietysti riemastuttaa omakotirakentajaa. Vuoden alussa kaupungilta saamamme aineisto rakennuslupaa varten (tonttikartat, vesi- ja viemäriliittymiskuvat yms.) on vanhan koordinaattijärjestelmän mukainen ja nyt kaupunki haluaa, että talon korot ja asemapiirustuksen korot muutetaan uuden järjestelmän mukaisesksi. Kaupungin ohje oli tämä: "lisätkää jokaiseen korkoon 53cm ja laittakaa kuviin maininta korkeudet N2000-järjestelmän mukaiset". Siis QUE????!!!! Pitäisikö asemapiirustukseen vain läntätä uudet luvut talon osalta ja muutoin koko kartta on korkeuskäyrien ja tienpinnankorkeuden osalta päin seiniä, koska asemapiirustus tehdään vanhan systeemin mukaiseen tonttikarttaan? Tuo kaupungilta saatu aineisto pitää laittaa rakennuslupahakemuksen liitteeksi. Mikä järki on siinä, että jossain koordinaatit ovat yhden standardin ja toisaalla toisen standardin mukaiset? Vähemmästäkin menee sekaisin. Vastaava mestari uumoili, että edessä on vielä ongelmia. Jossain kun joku tekee virheen, niin kohta talon viemäriputken pää on 53cm kaupungin viemäriputkea ylemäpä. Helpommalla päästäisiin, jos kaupunki toimittaisi uuden tonttiaineiston.

Kaikki tuntuvat olevan lomalla: kaupungin rakennustarkastajalla puhelimeen vastaa vastaaja, yhden DT:n asiakaspalveluinsinöörin puhelin tuuttaa varattua, toisella on vastassa poissaoloilmoitus. Sähköposteihin ei ole vastattu. PAH!

Vertailin muuten maaperätutkimusken yhteydessä tehtyä pintavaaituskarttaa ja kaupungin tonttikarttaa. Molemmat olivat samassa mittakaavassa, joten se oli varsin helppoa. Eroja on enemmän tai vähemmän. Jossain kohdassa korkeuskäyrät kulkivat lähes päällekkäin, toisaalla kaukana toisistaan. Pintavaaituskarttaan on selvästi merkitty "korkeudet N2000-järjestelmän mukaiset".