Kovin on hiljaista ollut koko joulukuun talolla. Ei niin mitään edistystä mihinkään suuntaan, mutta se oli toisaalta odotettavissakin.

Sen sijaan odotin joululahjaksi valmista autokatosta, mutta haaveeksi jäi. En osannut edes yllättyä, pettyä kylläkin (taas). Timpuri kovin varmanoloisena lupasi pari viikkoa tekaperin, että ennen  joulua on talli valmis. Joulu tuli ja joulu meni ja samassa pisteessä ollaan yhä. Toisaalta sinänsä ymmärrettävää: DT:llä lienee sanktiot aliurakoitsijoille, jos jokin työmaa viivästyy. Tuollainen pikkuruukkinen keskeneräinen koppero, josta ei ole tehty sopimusta aiheutaa ainoastaan närkästyneen asiakkaan.

Kävin tänään lakaisemassa ja imuroimassa suurimpia tomuja pois lattioilta. Maalarit olivat jättäneet aikamoisen pölykerroksen tasoitushommiensa päätteeksi. Sähkäri on jossain välissä käynyt taas vetelemässä lisää piuhoja, lähinnä kattolampuille ja valokatkaisijoille. Alakerran kylppärin seiniin (ja samalla myös lattialle) oli käyty roiskimassa oranssia litkua.

Siinäpä se tällä erää. Ei siis mitään huikeaa. Nyt ei muuta kun laattoja seiniin ja lattioihin. Saisi viimein taas uusia edistyskuvia ja fiiliksen, että kahden kuukauden kuluttua muutetaan.

_____________

DT on uudistanut mallistoaan. Tarjolla on pari aivan uutta talomallistoa ja muuten on tehty vähän face liftiä. Vuosi sitten oli tarjolla vain yksi Käpylä. Nyt niitä useampi. Mutta muutos ei ole niin suuri kuin miltä kuulostaa: pienen skouttailun jälkeen havaitsin, että entiset kaksikerroksiset Hailuodot (ainakin 163 ja 186) ovatkin nyt Käpylöitä ja Hailuodot ovat nyt pelkästään yksitasoisia.