Rakennusprojekti tarvitsee vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan. No mistäs ihmeestä sellaiset nyt löytää, jos tietää rakentamishommista tasan sen, mistä päästä vasaraa pidetään kiinni?

Tunnollinen ja mukava taloedustajamme (joka muuten laittoi edellisen sähköpostin viideltä aamulla!) antoi vastaavien mestareiden yhteystietoja, joilta voisi kysellä em. palveluita. Päädyimme kuitenkin ottamaan yhteyttä heppuun, joka oli toiminut miehen työkaverin raksalla vastaavana mestarina sekä pääsuunnittelijana . Soitto siis sinne. Nyt on sovittu tapaaminen ensi viikolle. Silloin olisi tarkoitus tutkailla talon oikovedoksia sekä autokatoksen piirustuksia, joiden pitäisi tulla tällä viikolla. Vielä ei lähdetä käymään tontilla, kun se on varsin vaikeasti saavutettavissa. Tonttia käydään ihmettelemässä vähän tuonnenpana.

Vastaavalta mestarilta ensi töikseni kysyin maaperätutkimuksen tarpeellisuudesta. Kaveri oli sitä mieltä, että voi se olla ihan hyödyllistä tehdä, vaikkei kaupunki sitä vaadikkaan. Hinnaksi arveli 700e plusmiinus 200e pintavaaituksen kanssa. Lupasi kysyä asiasta tutusta firmasta A. Olin tästä huolimatta omatoiminen. Nimittäin...

Tuleva seinänaapurimme kävi eilen ovella kuulemassa naapuria, eli esittelemässä omat suunnitelmansa ja pyytämässä nimmarit papereihin rakennuslupaa varten. Kysäisin häneltä maaperätutkimusaikeista ja sellainen kuulemma teetetään firmalla B pintavaaitus mukaanlukien. Naapurille se oli OK, että pohjatutkimus maksettaisiin kimpassa, joten laitoin viestiä firmalle B, josko he samalla kävisivät tekemässä pintavaaituksen meidän tontille, kun ensi viikolla sinne päin suuntaavat. Vähänhän tämä viimetingassa heille tuli, mutta odotellaan vastausta.

Talo ja talli tarvitsevat myös perustukset. Designtalo tekee (tai teettää) kyllä perustukset, muttei perustussuunnitelmaa. Erillishankinatana tahtävään autokatokatos/varaston perustuksista ei ole tietoakaan. Laitoin siis viestiä firmalle, joka aliurakkana tekee Designtalolle perustuksia. Voisivat ainakin samaan aikaan talon perustusten kanssa tehdä tallin perustukset. Samalla kyselin, onnistuuko perustussuunnitelmien ja samalla asemakuvan tekeminen heiltä. Odotellaan siis vastausta sieltäkin.  Mikäli perustussuunnitelmat ja asemakuva pitää hommata jostain muualta, vastaava mestari osannee antaa vinkkiä, kuka kannattaa pyytää apuun.

Katse kohti tonttia.. Tuolla se jossain on, mutta tie vielä puuttuu.

Kaivuri Rapakivikadulla. Meidän tontti häämöttää tuolla puurajassa, aikalailla kaivurin kauhan takana.

.................

Edit:

 

Tapahtui seuraavaa.

Firmasta B soitetaan ja kerrotaan, että kyllä he voivat tehdä pintavaaituksen ja maaperätutkimuksen samalla kuin naapurillekin. No entäs se hinta? Piirun vajaa 1000 euroa kaikkine kuluineen sisältäen maaperätutkimuksen (kairaus tehdään jokaisesta talon kulmapisteestä ja viides jostain keskeltä talonpaikkaa.. tai jotain sellaista, kaiketi, ehkä, jotain ) tuloksineen ja pintavaaituksen. Jaa, eikös voisi yhtään tinkiä, jonkinlaista pakettihintaa jos naapurin kanssa teetetään yhteisesti? Ei onnistu.  Jos kolmen kuukauden kuluttua kysyisi, niin tinkiminen olisi kenties mahdollista kun ei ole lunta ja maa ei ole jäässä. Nyt on hinta sitten tämä. Tuntuu kalliilta.

Soitan firmaan A ja tiedustelen, mitä heillä maksaisi maaperätutkimus. Voi, kun me ei tehdä tälle alueelle lainkaan maaperätutkimuksia, kun se on kallioista seutua jossa on korkeusvaihteluita jonnin verran. Tarvittaisiin sellainen ja tällainen koje ja laita ja systeemi. Mutta suosittelen, että otat yhteyttä firmaan B.

Firma B, Geopalvelu OY, käy siis ensi viikolla tekemässä maaperätutkimuksen ja pintavaaituksen meidän tontilla hintaan Aika Kallista. Mutta tuleepahan tehtyä.