Hiljaiselon jälkeen oli taas aika vähän sysätä vaunuja kulkemaan eteenpäin. Olen taas viettänyt tovin jos toisenkin puhelin korvalla ja s-posteja kirjoitellen. Lähinnä nyt väännetään siitä, että saataisiin viimein sovittua lopullisesti niistä pohjatöistä. Joku taho voisi lanseerata valmistalon, johon kuuluu myös maaurakointi. Alkaa vähitellen kypsyttämään, kun mistään ei saa kerralla valmista, vaan pitää ees taas jostain pikku yksityiskohdasta kysyä/huomauttaa/tiedustella/muistuttaa. Ja taas odotellaan vastausta päivä/viikko/kuukausi/liian kauan.

DT lähetti myös pari päivää sitten perustuksen mittaohjeen,  johon oli kissan kokoisilla kirjaimille painettu EI PERUSTUSSUUNNITELMA. Sen verran sain selkoa (vaikka en vielä tätä mene faktana vannomaan), että mittaohjeelle ei tarvitse tehdä yhtikäs mitään, jos vakioperustukseen ei tehdä muutoksia. Ja ainakin olen siinä käsityksessä, että menemme DT:n normiperustuksella. Talon alla on kuitenkin moreenimaa ja kallio. Vielä pitäisi saada sovittua perustusurakoitsijan kanssa autokatos/varaston perustuksista, jotka olisi siis tarkoitus tehdä samaan syssyyn.

Mies on kysellyt kuidun ja kaapelin perään ja selvitellyt rakennusaikaisia vakuutuksia. Lisäksi mies on hoitanut pankin kanssa neuvotteluja ja Oikeiden töiden ohella juossut virastoissa ja varastoissa hakemassa papereita ja nimikirjoitusta ja kaikennäköisiä lippulappulärpäkkeitä. Minä sitten hoitelen ne asiat, jotka pystyy tekemään kotisohvalta päikkäriaikaan. Saas nähdä miten syksyn koittaessa riittää aikaa ja tarmoa taloprojektille, kun palaan itsekkin parin vuoden tauon jälkeen työhön, josta oikeasti maksetaan. Onneksi elokuussa pitäisi paperisota olla takana (fingers crossed) ja fyysinen työ edessä.

Tässäpä taas tekemistä ja tehtävälistaa lähitulevaisuudelle, rakennuslupapäätöksen odottelun ohessa. Ja ai niin, sähköliittymäasiaan pitäisi myös perehtyä.

Reilu kuukausi ja tontilla alkaa tapahtua viimein jotakin konkreettista. Toivottavasti .

Tytöt lähtevät tiistaina mummolaan, pakoon muuton alta. Eilen tehtiin asunnosta loppukauppa, joten asumme viikon päivät Muiden nurkissa, koska koti ei ole enää Oma koti. Vajaan vuoden asumme lainakodissa ja haaveissani on jo maaliskuu ja asumme Omassa Talossa!