No niin. Olen vähän sitä mieltä, että Design talon pitäisi palkata minut projektipäälliköksi. Tai sitten voisin perustaa oman firman, jonka tarkoituksena on tarjota omakotirakentajalle kokonaisvaltainen projektinhallinta, johon kuuluu kaikki lupa-asiat, hakemukset, viranomaisasioiden hoitaminen ja kaikenmoinen paperinpyöritys.

Tänään putosi postiluukusta pari laskua: rakennusvalvontamaksu reilu 1500e, sekä tontin lohkomismaksu ja tontin vuokra ensimmäiseltä kalenteripuolikkaalta (joka on nyt siis vain kesäkuun vuokra), reilu 1000e. Rakennuslupa on nyt siis tuota rakennusvalvontamaksua vaille valmis..

Paitsi että vesiliittymäsopimusta varten tarvittaisiin vielä vesi- ja viemärisuunnitelmat (jotka nekin pitää hyväksyttää rakennusvalvonnassa). Ja pohjatöitä ei voi aloittaa ennen kuin vesiliittymäsopimus on voimassa, koska saman tien kun maatyöt aloitetaan, pitäisi kytkeä vesi ja viemäri. Soittelin siis DT:lle (tai oikeastaan RG design talotekniikalle, joka on DT:n alihankkija) ja kysyin, milloinkas ko. suunnitelmat saa. No vielä ei osaa sanoa, kysy parin viikon päästä uudestaan. Alustavan aikataulun mukaan ne pitäisi saada 22.7. joka on vähän liian myöhään. Yritetään siis hoputtaa.

Aikataulua

rakennuslupa: vko 25

LVI-suunnitelmat: vko 28 (toivottavasti)

pohjatöiden aloitus: vko 29

vesi- ja viemäriliittymä: vko 29

tonttikeskus,sähköliittymä, kuitu: vko 30

perustukset: vko 31-32

perustusten jälkeiset maatyöt: vko 32-33

talotoimitus: vko 35

 

Perustuksia edeltävät maatyöt vievät vain muutaman päivän, joten tuossa on onneksi vähän joustovaraa. Ennen rakennustöiden aloittamista pitäisi vielä hakea katulupaa. Siihen en ole vielä perehtynyt sen enempää, onhan tässä aikaa. Vastaava mestari saa siinäkin asiassa taas nauvoa. Se nyt selvisi yksiselitteisesti, että perustussuunnitelmaa ei DT tarvitse, jos mennään vakioperustuksella. Kuitu kuitenkin tarvitsee perustuksen alittavan suojaputken, jota ei ole vakiona. Tarviikohan perustustentekijä siitä tiedon vai otetaanko se huomioon vain pohjatöiden yhteydessä? Selvitellään siis tämäkin.