Soittelin aamulla Tampereen Veralle sähkön kytkennästä . Alussa emme olleet Veran hepun kanssa ihan samalla aaltopituudella. Hän intti, että tarvitaan yleistietolomake ja mittarointipyyntö sähköurakoitsijalta, ennen kuin he pystyvät tekemään mitään. Soitin sitten välissä sähköurakoitsijalle ja kysyin neuvoa ja uudemman kerran Veralle ennen kuin asia selvisi. Koska tilaamme itse työn- siis kaapelin jatkamisen ja tonttikeskukseen liittämisen sekä mittaroinnin- suoraan Veralta, niin yleistietolomaketta ei tarvita, vaan Vera hoitaa kaiken samalla kertaa. Jos sähköurakoitsija olisi hoitanut kaapelin ja kytkennän (mikä sekin olisi ollut vaihtoehto hinnalla X, joka on suurempi hinta kuin Veran hinta Y), tällöin sähköurakoitsija olisi täyttänyt yleistietolomakkeen ja tehnyt mittarointipyynnön Veralle. Että näin. Ja taas olen yhtä yksityiskohtaa viisaampi.

Toivoin kaapelin jatkamista ja liittämistä tonttikeskukseen ensi maanantaille. Kesälomat vähän sotkevat siellä aikatauluja, mutta lupasivat tehdä parhaansa. Tonttikeskus on tänään laitettu tulemaan meille päin ja sen pitäisi olla perillä parissa päivässä. Tonttikeskuksen mukana tulee maadoituskupari, joka tarvitaan perustusvaiheessa perustusten alle laitettavaksi.

Sitten soittelikin maaurakoitsija  ja ilmoitti, että ennättävätkin jo tänään hommiin. Perustukset voisi valaa jo vaikka torstaina ja maaurakoitsija lupasi itse olla yhteydessä perustusurakoitsijaan. Oli samalla puhetta sähköistä, josko ne saisi jo torstaille, mutta kuten edellä todettu, ei taida ihan sähköt tuohon ennättää. Ehkä perustustenkin teko jäteteään suosiolla ensi viikolle, koska kiire ei ole.

Käytiin sitten illalla ihmettelemässä päivän aikaansaannoksia, jotka olivat itseasiassa aika kunnioitettavia.

 

Räjäytetty kallio on siistitty

 

Iso kaivuri

 

Fiilistelyä: tätä  maisemaa katsotaan ensi kesänä, kun juodaan aamuteetä omalla terassilla