Viikonloppu ja alkuviikko on mennyt sairastaessa. Koska sängyn pohjalla ei ole kummempaa tekemistä saati voimia mihinkään ihmeelliseen, on ollut aikaa pohdiskella ja rakentaa taloa ajatuksissa.

Viimeinen kuukausi rakennuksella on ollut aika hiljaista maalaus- ja tapetointiurakkaa lukuunottamatta. Seinät näyttivät hyviltä ja työn jälki on monin verroin parempaa, kuin mitä itse tuli maalattua vanhassa kodissa aikoinaan. Edistystä siis tapahtuu, mutta välissä on aina aikamoisia taukoja ennen seuraavia työvaiheita. Joulun aikaan pitäisi olla vuorossa lattioiden laatoitus. Monet rakentajat tuskailevat, kun hommat ei tunnu etenevän mihinkään. Itse taas ihmettelen, miten talo on jo niin pitkällä. Muutto on edessä jo kolmen kuukauden kuluttua. Kuinka epätodellista! Päähäni ei oikein mahdu se, että minusta tulee kohta omakotiasuja. En ole eläessäni vielä asunut omakotitalossa. Osaankohan?

Mies teki viikonloppuna ahkerasti puutöitä. Tarkoitus on saada poltettavaksi kelpaava hukkapuu pätkiksi ja järkevästi varastoitua. Tulevaksi talveksi ei tarvinne hankkia polttopuuta ulkopuolelta. Pihalla makaa käyttämätöntä puutavaraa ja nyt on pohdinnassa, mihin ja miten ne säilötään. Ajatuksena on ehkä ensi kesänä rakentaa pihan perälle jonkinmoinen puuvarasto tai vastaava. Pitää katsoa, mitä keksitään.

Kannoimme varaston oven olkkarin lattialle (nyt siellä on tilaa, kun työmiehiä ei toviin ole paikalla) ja mies maalasi sen. Ovi oli ihan käsittelemätön. Maalaamista ei säiden ja lämpötilan takia oikein voinut tehdä ulkona. Oven kanssa ongelmana on yhä se, että se on liian korkea. Alaohjauspuu täytynee otaa oven kohdalta pois ja silti saattaa tehdä tiukkaa. Voi olla, että oven karmista täytyy napata vielä sentti pois, jotta se mahtuu.

Soittelin tänään varovaisesti timpurille ja kysyin, milloinkohan talli mahtaa olla valmis. Yllätyksekseni sainkin selkeän vastauksen, että ensi viikon lopulla olisi viimein miedän tallin vuoro. Hyvä niin. Nyt on kauppalistalla tuulensuojalevyt tallin kattoon sekä lastulevyt tallin seiniin. Tuulensuojalevyt kuuluivat kyllä tallitoimitukseen, mutta niille kävi vähän kehnonlaisesti. Levyt oli aikanaan purettu lastista vähän sivummalla ja koska samoihin aikoihin DT oli toimittanut taloon tulevat kipsilevyt, emme tajunneet, että osa levyistä oli tarkoitettu talliin. Ne joutuivat oman onnensa nojaan ja huonosti suojattuna kastuivat ja päätyivät lopulta kaatopaikalle. Oh, well. Sellaista sattuu.